Lisätietoja

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksenä voit vuonna 2015 vähentää 45 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yritykselle maksamastasi työkorvauksesta. Vuotuinen omavastuu on 100 euroa. Vuodessa kotitalousvähennystä voi saada korkeintaan 2400 henkilöä kohti.

”Vähennykseen oikeuttavaa kotitaloustyötä on esimerkiksi verovelvollisen käyttämässä asunnossa ja vapaa-ajan asunnossa tapahtuva siivous, pyykinpesu, silitys, muu vaatteiden huolto ja ruuan laitto. Jos henkilö järjestää esimerkiksi perhejuhlat kotonaan tai vapaa-ajan asunnossaan ja pitopalvelu hoitaa siellä tarjoilun, kahvinkeiton ja ruuanlaiton, voi kotitalousvähennyksen saada näistä töistä. Nämä työt ovat tavanomaista kotitaloustyötä ja ne on lisäksi tehty vähennykseen oikeuttavassa paikassa.” Lähde: Verohallinto

Lisätietoa:
Veronmaksajain keskusliitto
Ennakkopäätös Kuopion HAO 7.9.2010 10/0500/1

Olemme luomun mestareitaPortaat luomuun TÄHTITASO

Meidät on sertifioitu Portaat luomuun -ohjelmassa ylimmälle tähtiportaalle ensimmäisenä Pirkanmaalaisena yksityisravintolana.

Kriteerit TÄHTI -tasolle: Keittiössä käytetään runsaasti luomutuotteita jokaisesta raaka-aineryhmästä. Tavanomaisia tuotteita käytetään vain silloin, jos luomuvaihtoehtoja ei ole saatavissa. (Luomun käyttöprosentti luomusm_logo85 -100 %)

Ravintoloille on järjestetty luomu-SM-kilpailut vuosina 2014 ja 2015. Molempina vuosina olemme voittajia, luomunkäyttöprosenttimme on suurempi kuin millään muulla ravintolalla Suomessa.

Luomu SM 2015
Luomu SM 2014

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuskeke_fi_tunnus

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa ”Suomi, jonka haluamme 2050”  julkishallinto yhdessä muiden toimijoiden kanssa sitoutuu edistämään kestävää kehitystä kaikessa työssään ja toiminnassaan. Olemme tehneet tähän liittyen oman toimenpidesitoumuksemme
http://sitoumus2050.fi/fi/sitoumus/leo-nipist%C3%A4%C3%A4-ymp%C3%A4rist%C3%B6kuormituksensa-minimiin
Lisäksi haastoimmemukaan kaikki tamperelaiset Portaat luomuun-ohjelmassa mukana olevat ravintolat sekä Tilakaupan, joka ottikin jo haasteen vastaan.

Ympäristömerkki

Ravintola voi saada Pohjoismaisen ympäristömerkin eli joutsenmerkin. Pyrimme rakentamaan toimintaamme ympäristömerkin kriteerien mukaiseksi. Sertifiointi on ajankohtainen, kun käytännöt ja taloudellinen tilanne ovat vakiintuneet (sertifiointi on melko kallis pienelle ravintolalle).

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanimme ovat tahoja, joiden kanssa meillä on samankaltaisia tavoitteita ja ajatuksia.

Herkkuveräjästä Tampereen Kauppahallista saat samaa luomulihaa kuin meiltä.

Teekauppa Veiström tuo maahan monenlaista luomuteetä, jota taidolla haudutamme ja myös myymme Kauppahallissa

Ekona -Hakemisto ekologisiin ja eettisiin tuotteisiin sekä palveluihin

Suosittelemme myös seuraavia:

Jymy-jäätelö

Raikastamon juomat

Ruohonjuuri - ekomarket

 

Luomuruokaa arjen ja juhlan herkutteluun