minigalleria-1

NUOREN MUOTOILUN ENERGIAA

Ravintola LEOn minigalleria
Tampereen Kauppahallissa

Taide ja muotoilu ovat ruoan rinnalla perheemme toinen intohimo. LEOn kahvilagalleriassa esitellään muotoilun tulevaisuuden parhaita lupauksia yksi hylly kerrallaan. Tule tarkistamaan Kauppahalliin (myymälä 113) huomisen huiput!

Nuori design-opiskelija tai vasta valmistunut taitaja: haemme galleriaan energisiä ja kokeilevia töitä. Emme ota myynnistä  myyntipalkkiota tai tilavuokraa, mutta toivomme että lahjoitat yhden näyttelyn lopussa myymättömän työn kokoelmiimme. Ota yhteyttä:  leo@ravintolaleo.fi

NYT

Emma Luukkala – Katuni Emma Luukkala

Katuni -tuoteperhe on saanut inspiraationsa urbaanista elinympäristöstä.

”Minua kiehtoo kauniin ja ruman häilyvä rajapinta. Pelkkä nättiys on usein tylsää, jopa pinnallista. Aito kauneus vaatii inhimillistä rosoa.

Betonin karhea struktuuri ja herkkä harmaa viehättävät minua. Harkitut ja pelkistetyt muodot antavat materiaalin ominaisuuksille tilaa. Betonin yhdistäminen metalliin ja lasiin luo mielenkiintoisen kontrastin.”

Laseissa lasiosat ovat kierrätysmateriaalia.

Emma Luukkala opiskelee kuvataidetta Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa sekä teollista muotoilua Aalto-yliopistossa. Hän on opiskellut vuoden myös Vapaassa Taidekoulussa taidemaalausta.

KATUNI kellot      KATUNI lasi

KATUNI LEOn näyttely

 Matias Liimatainen – Fauna Matias Liimatainen

Keraamiset säilytysastiat Matias Liimatainen on 24-vuotias Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta pian kandidaatiksi valmistuva muotoilija ja kuvanveistäjä. Pääaineenaan hän opiskelee lasi- ja keramiikkataidetta. Koulunsa ohella hänen aikansa kuluu työhuoneella Keravalla, missä myös Fauna-säilytysastiat syntyvät. Viime vuosina hänen teoksensa ovat olleet vahvasti figuratiivisiä muotoja, joiden teemoja ovat olleet muun muassa luonto- ja robottiaiheet.

AIKAISEMMIN LEOSSA VIERAILLEET:

Saija Halko – Tonkatsaija_halko_omakuva

Saija Halko on helsinkiläinen keramiikka- ja lasitaiteen toisen vuoden opiskelija Aalto-yliopistosta. Tonkat ovat keraamisia käyttöesineitä kodin säilytykseen. Minimalistista muotoa voi piristää erilaisilla värivaihtoehdoilla tai jättää ulkoasun hyvinkin pelkistetyksi. Tonkat ovat sisältä lasitettuja.

Saija Halko - Tonkat, LEOn minigalleria

Markus Koistinen – Tre

Markus Koistinen esitteli pieniä pinoutuvia Mix&Match -rasioita mausteille, koruille ja muille pienille asioille. Erilaiset kansivaihtoehdot muuttavat rasian säilyttimestä sirottimeksi, sokerikoksi ja mortteliksi. Rasioissa on käytetty eri puulajeja; vaahteraa, pähkinää, tammea, saarnia ja jalavaa. Markus opiskelee Aalto yliopistossa tila- ja kalustesuunnittelua. http://www.markuskoistinen.com/

koistinen_mixnmatch1MarkusKoistinen1koistinen_mixnmatch2

 

Armi Teva -Keramiikkaa

Koruja ja mukeja Armi Teva

Luomuruokaa arjen ja juhlan herkutteluun